Marica Grgurinović

Rođena u Splitu 14. 11. 1979.; diplomirala kazališnu režiju i radiofoniju na zagrebačkoj Akademiji dramske umjetnosti. Prva kazališna iskustva stekla u Dramskom studiju za mlade Gradskog kazališta mladih u Splitu, koji vodi Goran Golovko. Nakon započetog studija astronomije u Padovi, vratila se u Split i nastavila suradnju s Golovkom u Dramskom studiju. Kazališnu režiju i radiofoniju na Akademiji upisala 1999. Od druge godine studija (2000.) radila kao asistent nizu redatelja. Od 2007. ima status samostalnog umjetnika te je član Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika, a od 2006. je član Hrvatskog društva dramskih umjetnika. S grupom mladih splitskih kazališnih umjetnika 2009.-2011. radi u umjetničkoj organizaciji Malo splitsko kazalište koje se bavi edukativnim angažiranim kazalištem za djecu i odrasle, čija je bila umjetnička voditeljica. Za izuzetno scensko oblikovanje edukativnih sadržaja autorskom timu predstave „Što mi može virus?“ u produkciji Malog splitskog kazališta (2011.) pripala je posebna nagrada „Mali Marulić“. Također kao umjetnička voditeljica 2013. pokreće autorsko-vizualno Kazalište BESA, jedino profesionalno otočno kazalište u Hrvatskoj (Vis). Iza sebe ima 20ak režija u većim i manjim kazalištima diljem Hrvatske: Čistilište, Vizualno Putovanje u Sada, Kaštelansko kazalište; Ezopeja, Playdrama; Kaćuše, HNK Split; Pripovijest o Krckalu, GKL, Split; Što mi može virus?, Malo splitsko kazalište; Jacques i njegov gospodar, HNK Zagreb; Prokleti ne idu na Bali, HNK Ivana pl. Zajca, Rijeka; Mjesec Alabame, Splitsko ljeto; Meštar Pathelin, GKM Split; Motel Mrak, ZGK Komedija.

 Dobrodošli u Kazalište BESA 
traka

Naša misija je da budemo kulturni edukacijski svjetionik za područje umjetnosti i permakulture kroz proces stvaranja i održavanja mediteranskog samoodrživog modela umjetničkog permakulturnog imanja na otoku Visu. Svoj rad ostvarujemo na prvom mjestu na otoku Visu te kroz kazališnu praksu i edukaciju, kao i suradnju s relevantnim partnerima s područja permakulture u Hrvatskoj i inozemstvu, pružamo lokalnom stanovništvu i svima zainteresiranima znanje i alate za tranziciju u ekološki svjesnije, održivo i odgovorno društvo. Sve ovo zvuči poprilično ozbiljno, zar ne? Ali u praksi nam je zapravo jako zabavno, kreativno i radosno. Dobrodošli ste!

permanent art

Kalendar događanja

U 2018. provodimo cjelogodišnji projekt Permanent Art kroz koji ćemo vas provesti u permakulturnim i umjetničkim radionicama, dovesti vam još nekoliko kazališnih predstava u zimskim mjesecima, podučiti nekim novim vještinama, zajedno ćemo učiti na predavanjima te ponovno uživati u još jednom ljetnom izdanju 6. BESA festivala. Detaljan raspored događanja pratite na našem kalendaru.

VIŠE
besa festival

6. BESA festival, kolovoz, Vis, Svetac

6. BESA festival je međunarodni otočni festival koji slavi Umjetnika i Umjetnost. On je izolirani i koncentrirani kazališni laboratorij u kojem živimo, radimo, spavamo, jedemo zajedno... i kroz različite kazališne radionice, predstave, koncerte, izložbe i permakulturu tijekom kolovoza na Visu i Svecu širimo ideju o odgovornom, zelenom i umjetničkom načinu života na otoku.

VIŠE
desni

Glumački studio Backstage

Baviti se kazalištem prvenstveno znači biti zaražen. A biti zaražen kazalištem znači biti inficiran i glazbom, pričom, slikom, likom i njihovim suptilnim međuodnosima. Upoznavanjem zakonitosti kazališta kroz različite glumačke tehnike, igre i improvizacije upoznajemo i proces, a on je suština svakog kreativnog izražavanja. U Zadru vas vodi Mia Burčul, a u Splitu Ana-Marija Fabijanić (Ane Paška).

VIŠE

 

 

Kontaktirajte nas

Kazalište BESA

Šetalište stare Isse 25, Vis, Hrvatska

mail: kazalistebesa@gmail.com

mobitel: +385.95.517.7577

OIB: 27872315016

IBAN: HR7723400091110592001