Ljudi

Marica Grgurinović

Strastvena plesačica, putnica Duše, kazališna redateljica i pedagoginja koja je slijedila svoj san i pokrenula brod kazalište BESU sa svojim kolegicama. Vizija o permakulturnom umjetničkom imanju dovela je na otok Vis gdje stvara projekte, predstave i radionice za lokalnu zajednicu. Život ju je odveo i u tjelesno-orijentiranu terapijsku praksu koju skupa s pedagoškim radom od 2019. vodi u Splitu. Kazalište ju je opsjelo ima već 20g., more oduvijek, a njezini dječaci Val i Sol od 2006.

kazališna redateljica i umjetnička voditeljica Kazališta BESA


Ana-Marija Fabijanić (Ane Paška)

Jedna od autorica i izvođačica predstave ČISTILIŠTE Vizualno Putovanje u Sada (Kaštelansko kazalište, 2013.), te jedna od osnivačica Kazališta BESA u kojem je ostvarila nekoliko multimedijalnih projekata. Svira nekoliko instrumenata te snima filmove i spotove za vlastitu autorsku glazbu. U slobodno vrijeme istražuje glazbu i načine kako ozvučiti riječi.

izvođačica, dramaturginja, multimedijalna umjetnica


Mia Zara Burčul (Mia Zara)

Mia je osnivač i dramski mentor glumačke radionice Backstage Kazališta BESA u Zadru. Kroz metode velikih učitelja (Stanislavski, Adler, Meisner, Hagen, Mamet) cilj joj je pomoći glumcima da pronađu svoj stil i svoju metodu kojom bi došli do uvjerljive interpretacije zadanih likova. Uživa pozivati glumce da izađu iz svojih sigurnih zona i da ruše vlastite granice.

 glumica i dramska pedagoginja, voditeljica Backstage Zadar


Igor Bogdanović

Igor je svestrani umjetnik koji se između ostalog bavi video i filmom u posljednjih 15-ak godina, stvarajući, producirajući i pomažući drugima u radu na raznim dokumentarnim filmovima i videima koji ga inspiriraju. Istovremeno se bavi glazbom, pjevanjem, sviranjem perkusija te puštanjem glazbe i audio produkcijom. Yogom i Ki Aikidom se bavi niz godina, osobno prakticirajući, ali i vodeći satove i tečajeve. Službeni je videograf u BESI od 2014.

videograf i joga učiteljVIŠE


Ante Majić

Ante je svestrani avanturist vječno na putu sa svojim objektivom prateći BESU od samog rođenja. Profesionalno se bavi fotografijom, ali i planinarenjem, član je Hrvatskog crvenog križa, vječno na nekim dobrovoljnim akcijama i obožava kuhati. Radoznalog duha bez straha se upušta u sve što ga zanima, pa povremeno i glumi u Kaštelanskom kazalištu.

fotograf, kuhar, planinar, glumac...VIŠE


Ivan Lukić

Ivan je proveo više od pola života na kazališnim daskama od najranije dobi nastupajući po raznim amaterskim družinama kao glumac, a po potrebi i tehničar. Snimao je spotove, serije i filmove te je dobitnik niza nagrada za najboljeg glumca. Trenutno u BESI glumi i organizira gostovanja predstava. Ne sjeća se kad ga je obuzeo PENDREKMEN.

glumac, tehničar, web administratorVIŠE


Miranda Vidović

Nju ćete prepoznati po vječitom osmijehu na licu i torbi na leđima prepunoj granja, platna, trakica, biljaka, škara i ljepila. Ova kreativna hodajuća eksplozija u svakodnevnom životu uči djecu najranije dobi svim oblicima kreativnog rada, a u BESI izrađuje kostime i scenografiju iz ničega, sprema kolače kad slavimo ili se tješimo. Kao najmudrija od svih, podsjeća nas da ne skrenemo s puta te podržava u svakoj ideji, koliko god ona suluda bila. A ona ih svakako ima.

kostimografkinja i scenografkinja


Maša Ljotić Plichta

Maša je najnovija članica naše male obitelji, a postala je tako što ju je njezina čarobna violina dovela naš BESA festival. S obzirom da je zbog tog nastupa prešla daleki put, zaključila je da se ni ne želi vraćati doma. Toliko joj je bilo lijepo da je ostala na Visu. Sa svojom violinom otad čini radosnim mnoga lica, osobito dječja s kojima stvara i otkriva čari glazbe u Glazbaonici koju je pokrenula za otočku djecu. Osim što svira, pleše i mašta.

glazbenica i voditeljica GlazbaoniceVIŠE

Kontaktirajte nas

Kazalište BESA

Šetalište stare Isse 25, Vis, Hrvatska

mail: kazalistebesa@gmail.com      maricagrgurinovic@yahoo.co.uk

mobitel: +385.95.517.7577

Facebook

OIB: 27872315016

IBAN: HR7723400091110592001

Copyright © BESA / Sva prava pridržana