Naš tim

Marica Grgurinović

Strastvena plesačica, putnica Duše, kazališna redateljica i pedagoginja koja je slijedila svoj san i pokrenula brod kazalište BESU sa svojim kolegicama. Vizija o permakulturnom umjetničkom imanju dovela je na otok Vis gdje i dalje vjerno prati i ostvaruje svoje snove. Stvara projekte, predstave i radionice za lokalnu zajednicu, za prijatelje odasvud, a i svugdje gdje je pozovu. Kazalište ju je opsjelo ima već 20g., more oduvijek, a njezini dječaci Val i Sol od 2006.

kazališna redateljica i umjetnička voditeljica Kazališta BESA


Ana-Marija Fabijanić (Ane Paška)

Jedna od autorica i izvođačica predstave ČISTILIŠTE Vizualno Putovanje u Sada (Kaštelansko kazalište, 2013.), te jedna od osnivačica Kazališta BESA u kojem slobodno mašta i kreira. Svira nekoliko instrumenata. U slobodno vrijeme istražuje glazbu i načine kako ozvučiti riječi.

izvođačica, dramaturginja, voditeljica Backstage Split


Mia Zara Burčul (Mia Zara)

Mia je osnivač i dramski mentor glumačke radionice “Backstage” kazališta BESA u Zadru. Kroz metode velikih učitelja ( Stanislavski, Adler, Meisner, Hagen, Memet) cilj joj je pomoći glumcima da pronađu svoj stil i svoju metodu kojom bi došli do uvjerljive interpretacije zadanih likova. Uživa pozivati glumce da izađu iz svojih sigurnih zona i da ruše vlastite granice.

 glumica i dramska pedagoginja, voditeljica Backstage Zadar


Igor Bogdanović

Igor je putnik neobičnog i zanimljivog putovanja. Ovaj svestrani umjetnik bavi se video i filmom u posljednjih deset godina, stvarajući, producirajući i pomažući drugima u radu na raznim dokumentarnim filmovima i videima koji ga inspiriraju. Istovremeno se bavi glazbom, pjevanjem, sviranjem perkusija te puštanjem glazbe i audio produkcijom. S umjetničkom trupom Vibrica redovito drži koncerte te nastupa i u kazalištu. Yogom i Ki Aikidom se bavi niz godina, osobno prakticirajući, ali i vodeći satove i tečajeve. Službeni je videograf u BESI od 2014.

videograf i joga učiteljVIŠE


Ante Majić

Ante je svestrani avanturist vječno na putu sa svojim objektivom prateći BESU od samog rođenja. Profesionalno se bavi fotografijom, ali i planinarenjem, član je Hrvatskog crvenog križa, vječno na nekim dobrovoljnim akcijama i obožava kuhati. Radoznalog duha bez straha se upušta u sve što ga zanima, pa povremeno i glumi u Kaštelanskom kazalištu.

fotograf, kuhar, planinar, glumac...VIŠE


Ivan Lukić

Ivan je proveo više od pola života na kazališnim daskama od najranije dobi nastupajući po raznim amaterskim družinama kao glumac, a po potrebi i tehničar. Snimao je spotove, serije i filmove te je dobitnik niza nagrada za najboljeg glumca. Trenutno u BESI glumi i organizira gostovanja predstava. Ne sjeća se kad ga je obuzeo PENDREKMEN.

glumac, tehničar, web administratorVIŠE


Miranda Vidović

Nju ćete prepoznati po vječitom osmjehu na licu i torbi na leđima prepunoj granja, platna, trakica, biljaka, škara i ljepila. Ova kreativna hodajuća eksplozija u svakodnevnom životu uči djecu najranije dobi svim oblicima kreativnog rada, a u BESI izrađuje kostime (iz ničega), sprema kolače kad slavimo ili se tješimo i kao najstarija od nas, podsjeća da ne skrenemo s puta te podržava u svakoj ideji, koliko god ona suluda bila. A ona ih svakako ima.

kostimografkinja i scenografkinja

Kontaktirajte nas

Kazalište BESA

Šetalište stare Isse 25, Vis, Hrvatska

mail: kazalistebesa@gmail.com

mobitel: +385.95.517.7577

OIB: 27872315016

IBAN: HR7723400091110592001