Put autentičnosti - radionice Split (Marica Grgurinović)

Grupne radionice dramske pedagogije i umjetnosti pokrivaju širok raspon rada s tijelom, glasom, verbalnim i neverbalnim izražavanjem - a sve upakirano u igru, održavaju se na mjesečnoj bazi u Splitu. Namijenjene su i umjetnicima, ali i onima koji se nikako ne smatraju takvima, kreativcima, ali i onima kojima je kreativnost “zapela”, definitivno onima koji misle da uopće nisu kreativni - svima koji su dovoljno znatiželjni i hrabri da na lagan način kroz igru i grupnu podršku zavire i istraže vlastite dubine. Za početak, zavirite u kalendar. Više o voditeljici pročitajte ovdje.

 

Backstage Zadar (Mia Zara)

Jedrimo od jeseni 2014. u sigurnim rukama Mije Burčul (Mia Zara), glumice i glumačke trenerice koja je osmislila trogodišnji program za polaznike Studija (dramski klasici; perfomance art; filmska gluma) po uzoru na Akademiju u Sydneyu koju je završila. Studio je dosad izveo 3 predstave (Teatroplov, 2015; Mnogolozi, 2016., Granice 2016.) te producirao dokumentarni film “22” (2017.).

Studio je namijenjen istraživačima duha, ljubiteljima umjetnosti, kazališta i filma, mladima i onima koji se tako osjećaju željnima dobre zabave, druženja i kreativnog rada. Više o Miji, njezinom radu i studiju pročitajte ovdje.

22 2017 plakat

 

 

Backstage Split (Ane Paška)

Ane je sa svojim polaznicima plovila u Backstage radionici od jeseni 2017. do kraja 2018., te njezina radionica od 2019. djeluje samostalno van BESE. Nastavak je to njezinog dugogodišnjeg rada u Glumačkom studiju Playdrame, obojanog njezinim specifičnim stilom igre. “Baviti se kazalištem prvenstveno znači biti zaražen. A biti zaražen kazalištem znači biti inficiran i glazbom, pričom, slikom, likom i njihovim suptilnim međuodnosima. Upoznavanjem zakonitosti kazališta kroz različite glumačke tehnike, igre i improvizacije upoznajemo i proces, a on je suština svakog kreativnog izražavanja.”, govori ova dramaturginja, glazbenica, pjesnikinja, autorica knjiga poezije, predstava, trenutno diplomantica na odsjeku Filma i videa na UMAS-u.

home slider backstage

Više o Ani i njezinom radu te kako je kontaktirati, pogledajte ovdje.

 

Backstage Vis (Marica Grgurinović)

Od preseljenja na Vis 2013. Marica prenosi svoju zaraženost i ljubav prema kazalištu otočanima, osobito djeci. Tako je osmislila projekt “Kazalište djeci” u kojem je redovito organizirala posjete otočne djece splitskom kazalištima i predstavama uz financijsku podršku gradova Visa i Komiže. Tako su u 2014. i 2015. sva djeca Dječjeg vrtića Vis, Osnovnih škola Vis i Komiža te SS AM Karamaneo pogledala 14 predstava u Splitu, sudjelovala u radionicama po splitskim muzejima, razgledavala grad, kazališta, posjećivala izložbe i filmske projekcije.

Kreativna škatula je glumačka radionica koju je Marica vodila za djecu Visa i Komiže od 2013.-2017. Ona je kutija skrivenih naših mogućnosti, talenata, sposobnosti i vještina koje čekaju da obratimo pažnju na njih i pustimo ih iz zatvora svakodnevice van. Na tom čudesnom putovanju našom nutrinom naići ćemo na pejzaže lijepe poput našeg otoka.

U školskoj godini 2014./15. zajedno s nastavnim osobljem OŠ Vis napravila je punokrvnu školsku predstavu “Povijest školstva na Visu” u kojoj je nastupalo 75 viške djece.

Glazbaonica (Maša Ljotić Plichta)

Glazbaonica je glazbena radionica u kojoj Maša uči otočku djecu čarima glazbe, zvukova i ritmova igrajući se pravim instrumentima, ali i onima koji zajedno izrade od svakojakih materijala. Od proljeća 2018. održava se na tjednoj bazi u Komiži i namijenjena je djeci i mladima svih uzrasta koji se žele kreativno razvijati i igrati s Mašom. Novonastali dječji bendovi “Paprika” i “Superbend” počeli su i sa svojim javnim nastupima što nas silno veseli. Najnovije informacije o nastupima, novim upisima i svemu bitnom otkrivat će Maša na FB stranici Glazbaonice.

Nastupali su i povodom Dana planeta Zemlje…

Kontaktirajte nas

Kazalište BESA

Šetalište stare Isse 25, Vis, Hrvatska

mail: kazalistebesa@gmail.com      maricagrgurinovic@yahoo.co.uk

mobitel: +385.95.517.7577

Facebook

OIB: 27872315016

IBAN: HR7723400091110592001

Copyright © BESA / Sva prava pridržana