Permanent Art, 2018.

U 2018. provodimo cjelogodišnji projekt Permanent Art kroz koji ćemo vas provesti u permakulturnim i umjetničkim radionicama, dovesti vam još nekoliko kazališnih predstava u zimskim mjesecima, podučiti nekim novim vještinama, zajedno ćemo učiti na predavanjima te ponovno uživati u još jednom ljetnom izdanju 6. BESA festivala. Detaljan raspored događanja pratite na našem kalendaru.

uz potporu Zaklade Kultura nova, Ministarstva kulture i grada KomižeVIŠE


505 sa crtom, 2017.

U sklopu programa 505 (petsto pet sa crtom) u 2017. slavili smo 50. obljetnicu povratka Jože Horvata i broda BESA s puta oko svijeta i 5.obljetnicu BESA Festivala, dok „crta“ predstavlja neprekinutu crtu horizonta koja se prostire s otoka prema pučini. Specijalno izdanje ove godina održalo se na otoku Svecu!

uz potporu Ministarstva kultureVIŠE


Čujemo li se?, 2017.

U suradnji s međuotočnom inicijativom Pokret otoka i udrugama s Dugog otoka i Ugljana, okupili smo 40ak otočana s 9 hrvatskih otoka i poveli ih na simbolično brodsko putovanje Zadar-Ugljan-Dugi otok kako bi se kroz kulturu i umjetnost dodatno povezali.

 uz potporu Saveza udruga Klubtura, Ministarstva kulture, Grada Zagreba, Zaklade Kultura nova, NZRCD


72 - satni tečaj permakulturnog dizajniranja, 2016.

72-satni tečaj permakulturnog dizajniranja je intenzivni tečaj koji pokriva jednostavna i praktična rješenja za održivost te ih uklapa u cjeloviti permakulturni dizajn. Na tečaju će polaznici kroz promišljanje vlastitih projekata naučiti koristiti širok spektar permakulturnih alata kroz predavanja, rasprave i praksu.

uz potporu Ministarstva kulture, grada Komiže, SDŽ, TZ SDŽ i u suradnji sa ZMAG-omVIŠE


Održiva umjetnost za održivi otok, 2016.

Naš prvi cjelogodišnji projekt koji je objedinio i praksu i edukaciju u područjima umjetnosti i permakulture, namijenjen u prvom redu lokalnoj zajednici izvan sezone. Održavao se u formi kraćih i intenzivnijih radionica, gostujućih predstava, predavanja i projekcija filmova.

uz potporu Ministarstva kulture, grada Komiže, SDŽ, TZ SDŽVIŠE


Komiža za kulturu, 2016.

Obilježili smo po prvi put europsku manifestaciju Noć kazališta, te upotpunili vikend kreativnim radionicama za djecu i odrasle, prezentacijama otočnih kulturnih organizacija i druženjem.

uz potporu grada Komiže VIŠE


Pokret Pokreta, 2016.

U suradnji s međuotočnom inicijativom Pokret otoka i PlatFORmom Hvar, okupili smo 80ak otočana s raznih hrvatskih otoka i poveli ih na simbolično brodsko putovanje Šolta-Brač-Hvar-Vis kako bi se kroz kulturu i umjetnost dodatno povezali.

uz potporu Saveza udruga Klubtura, Ministarstva kulture, Grada Zagreba, Zaklade Kultura nova, NZRCDVIŠE


Tečaj permakulture, 2015.

Kratki petodnevni tečaj naše je prvo iskustvo s edukacijom s područja permakulture za lokalno stanovništvo. U lokalnom kafiću gledali smo dokumentarce, u bivšoj vojarni slušali predavanja i učili u radionicama, u Maričinom vrtu eksperimentirali vunom.

u suradnji sa Zavodom KUS (SLO) i ZMAG-om

 

Kontaktirajte nas

Kazalište BESA

Šetalište stare Isse 25, Vis, Hrvatska

mail: kazalistebesa@gmail.com

mobitel: +385.95.517.7577

OIB: 27872315016

IBAN: HR7723400091110592001