Permanent Art, 2018.

U 2018. proveli smo cjelogodišnji projekt Permanent Art kroz koji smo vas proveli permakulturnim i umjetničkim radionicama, doveli vam još nekoliko kazališnih predstava u zimskim mjesecima, podučili nekim novim vještinama, zajedno smo učili na predavanjima te ponovno uživali u još jednom ljetnom izdanju 6. BESA festivala.

uz potporu Zaklade Kultura nova, Ministarstva kulture i grada Komiže


505 sa crtom, 2017.

U sklopu programa 505 (petsto pet sa crtom) u 2017. slavili smo 50. obljetnicu povratka Jože Horvata i broda BESA s puta oko svijeta i 5.obljetnicu BESA Festivala, dok nam je “crta” predstavljala neprekinutu crtu horizonta koja se prostire s otoka prema pučini. Specijalno izdanje ove godina održalo se na otoku Svecu!

uz potporu Ministarstva kultureVIŠE


Čujemo li se?, 2017.

U suradnji s međuotočnom inicijativom Pokret otoka i udrugama s Dugog otoka i Ugljana, okupili smo 40-ak otočana s 9 hrvatskih otoka i poveli ih na simbolično brodsko putovanje Zadar-Ugljan-Dugi otok kako bi se kroz kulturu i umjetnost dodatno povezali.

 uz potporu Saveza udruga Klubtura, Ministarstva kulture, Grada Zagreba, Zaklade Kultura nova, NZRCD


72 - satni tečaj permakulturnog dizajniranja, 2016.

72-satni tečaj permakulturnog dizajniranja je intenzivni tečaj koji pokriva jednostavna i praktična rješenja za održivost te ih uklapa u cjeloviti permakulturni dizajn. Na tečaju su polaznici kroz promišljanje vlastitih projekata naučili koristiti širok spektar permakulturnih alata kroz predavanja, rasprave i praksu.

uz potporu Ministarstva kulture, grada Komiže, SDŽ, TZ SDŽ i u suradnji sa ZMAG-omVIŠE


Održiva umjetnost za održivi otok, 2016.

Naš prvi cjelogodišnji projekt koji je objedinio i praksu i edukaciju u područjima umjetnosti i permakulture, namijenjen u prvom redu lokalnoj zajednici izvan sezone. Održavao se u formi kraćih i intenzivnijih radionica, gostujućih predstava, predavanja i projekcija filmova.

uz potporu Ministarstva kulture, grada Komiže, SDŽ, TZ SDŽ


Komiža za kulturu, 2016.

Obilježili smo po prvi put europsku manifestaciju Noći kazališta te upotpunili vikend kreativnim radionicama za djecu i odrasle, prezentacijama otočnih kulturnih organizacija i druženjem.

uz potporu grada Komiže VIŠE


Pokret Pokreta, 2016.

U suradnji s međuotočnom inicijativom Pokret otoka i PlatFORmom Hvar, okupili smo 80-ak otočana s raznih hrvatskih otoka i poveli ih na simbolično brodsko putovanje Šolta-Brač-Hvar-Vis kako bi se kroz kulturu i umjetnost dodatno povezali.

uz potporu Saveza udruga Klubtura, Ministarstva kulture, Grada Zagreba, Zaklade Kultura nova, NZRCDVIŠE


Tečaj permakulture, 2015.

Kratki petodnevni tečaj naše je prvo iskustvo s edukacijom s područja permakulture za lokalno stanovništvo. U lokalnom kafiću gledali smo dokumentarce, u bivšoj vojarni slušali predavanja i učili u radionicama, u Maričinom vrtu eksperimentirali vunom.

u suradnji sa Zavodom KUS (SLO) i ZMAG-om

 

Kontaktirajte nas

Kazalište BESA

Šetalište stare Isse 25, Vis, Hrvatska

mail: kazalistebesa@gmail.com      maricagrgurinovic@yahoo.co.uk

mobitel: +385.95.517.7577

Facebook

OIB: 27872315016

IBAN: HR7723400091110592001

Copyright © BESA / Sva prava pridržana