Mia Zara Burčul (Mia Zara)

Obrazovanje

Australian Academy of Dramatic Art (AADA) Sydney, Australia - Glumačka akademija za televiziju i film u trajanju od 4 godine na kojoj je stekla diplomu glumice.

Australian Theatre for Young People (ATYP) Sydney, Australia - Glumačke kazališne radionice na kojima se usavršavaju vježbe glasa i pokreta na sceni, metode stvaranja lika i rad na tesktu.

Mastervoice (Isobel Kirk’s voice classes) Sydney Australia - Intenzivne ‘one on one’ radionice koje je pohadala čuvena Cate Blanchett, u programu glasovne sposobnosti i mogućnosti glumca, rad na naglascima, metode pravilnog načina disanja, metode pravilne projekcije glasa.

Shakespeare in Green London UK - Kazališne radionice na kojima se uči na Shakespearovom tekstu, upoznavanje likova i vremena u kojem je Shakespeare stvarao.

Berlin Moving Academy – Trafo Zadar Croatia - Site specific radionica koja istražuje temu tranzicije uz nastup na ulicama grada Zadra. Autobigrafsko solo djelo “I want to be touched”, kao rezultat radionice pokreta.

Jose Gonzalez Exploring the voice Zadar Croatia - Istraživanje mogućnosti vokalne snage.Bernarde Albe”.

Karijera

Mia je dio glumačkog ansambla Second Skin Theatre-a (London UK). Najmilije uloge su joj monodrama “Crni Mačak” (E.A.Poe Macabre Resurrections) koja je osvojila nagradu za najboljeg redatelja godine (Fringe Theatre Awards 2011 – Best director Andy McQuade) i ”Blood Privilage” (Život Elizabeth Bathory ; krvave grofice 16-og st.) priča koja je pisana upravo za Miju i koja do tada nije nikada izvedena u niti jednom kazalištu na svijetu (London UK, New York USABernarde Albe”.

2013.) U svom rodnom gradu Zadru, režira i producira kazališne produkcije ”Teatroplov” (kazališni vremelov od samih početaka ove umjetnosti do danas ), “Žene” (solo performans 5 žena u različitim dobima koje istražuju svoju ulogu u društvu), “No Exit”( J.P. Sartre). 2015. Mia je glumila u horror filmu Baba Roga, poznatoj slavenskoj vještici pod redateljskom palicom Mile Božičevića. Bernarde Albe”.

Gostuje na daskama HNK Zadar u predstavi “Dom Bernarde Albe”.

http://www.miazara.net/

 

 

 Dobrodošli u Kazalište BESA 
traka

Naša misija je da budemo kulturni edukacijski svjetionik za područje umjetnosti i permakulture kroz proces stvaranja i održavanja mediteranskog samoodrživog modela umjetničkog permakulturnog imanja na otoku Visu. Svoj rad ostvarujemo na prvom mjestu na otoku Visu te kroz kazališnu praksu i edukaciju, kao i suradnju s relevantnim partnerima s područja permakulture u Hrvatskoj i inozemstvu, pružamo lokalnom stanovništvu i svima zainteresiranima znanje i alate za tranziciju u ekološki svjesnije, održivo i odgovorno društvo. Sve ovo zvuči poprilično ozbiljno, zar ne? Ali u praksi nam je zapravo jako zabavno, kreativno i radosno. Dobrodošli ste!

permanent art

Kalendar događanja

U 2018. provodimo cjelogodišnji projekt Permanent Art kroz koji ćemo vas provesti u permakulturnim i umjetničkim radionicama, dovesti vam još nekoliko kazališnih predstava u zimskim mjesecima, podučiti nekim novim vještinama, zajedno ćemo učiti na predavanjima te ponovno uživati u još jednom ljetnom izdanju 6. BESA festivala. Detaljan raspored događanja pratite na našem kalendaru.

VIŠE
besa festival

6. BESA festival, kolovoz, Vis, Svetac

6. BESA festival je međunarodni otočni festival koji slavi Umjetnika i Umjetnost. On je izolirani i koncentrirani kazališni laboratorij u kojem živimo, radimo, spavamo, jedemo zajedno... i kroz različite kazališne radionice, predstave, koncerte, izložbe i permakulturu tijekom kolovoza na Visu i Svecu širimo ideju o odgovornom, zelenom i umjetničkom načinu života na otoku.

VIŠE
desni

Glumački studio Backstage

Baviti se kazalištem prvenstveno znači biti zaražen. A biti zaražen kazalištem znači biti inficiran i glazbom, pričom, slikom, likom i njihovim suptilnim međuodnosima. Upoznavanjem zakonitosti kazališta kroz različite glumačke tehnike, igre i improvizacije upoznajemo i proces, a on je suština svakog kreativnog izražavanja. U Zadru vas vodi Mia Burčul, a u Splitu Ana-Marija Fabijanić (Ane Paška).

VIŠE

 

 

Kontaktirajte nas

Kazalište BESA

Šetalište stare Isse 25, Vis, Hrvatska

mail: kazalistebesa@gmail.com

mobitel: +385.95.517.7577

OIB: 27872315016

IBAN: HR7723400091110592001