• Home
  • edukacija
  • Umjetnost i osobni razvoj - radionice

 

Kreativnost nije rezervirana samo za neke, a igrati se znamo svi. Osobni razvoj često se percipira kao težak i mukotrpan posao “kopanja po sebi”. Istina je da nije lako zaviriti u vlastitu mračnu stranu, suočiti se s možda teškom i bolnom prošlošću kao i probaviti činjenicu da smo ponekad sami zaslužni i za ona negativna iskustva koja smo proživjeli i zbog kojih smo sad nesretni. Teško je i mukotrpno, da, ali u cijelom tom procesu često zaboravimo da se život sastoji i od lijepih iskustava, pozitivnih događaja, dobrih i poželjnih kvaliteta koje, u želji da “iskopamo sve”, stavimo sa strane.

S druge strane, često u našim ozbiljnim i odgovornim odraslim životima nema vremena za opuštanje i igru. Uostalom, igra je samo za djecu, zar ne? Djeca uče o sebi i svijetu igrajući se, ali nismo li i mi nečije dijete? Ove radionice su mjesta na kojima mi odrasli možemo učiti o svijetu i sebi isto tako igrajući se. A za to je potrebno da se sjetimo svog unutarnjeg djeteta i damo mu prostor i vrijeme da se izrazi, da nam ispriča svoje neispričane priče, da nam pokaže svoj svijet i ona mjesta u nama koja još uvijek trebaju da ih prepoznamo i zagrlimo. U tom smislu, i ove radionice nas vode prema sebi, ali na nježan način uz puno zabave i igre.

Neki ljudi u svakodnevnom životu pišu dnevnike, crtaju po papiru tijekom razgovora, pjevaju pod tušem ili u automobilu, analiziraju snove, bave nekim umjetničkim hobijem poput slikanja ili spontanog plesa na glazbu koja budi ritam. Ovi jednostavni primjeri izražavanja kroz pokret, glas, pisanje i stvaralaštvo djeluju umirujuće jer pomažu pri otpuštanju nakupljenih osjećaja i čišćenju uma. Ono što je u tome iscjeljujuće je sam proces, a ne stvaranje savršenog umjetničkog djela.

Ove grupne radionice dramske pedagogije i umjetnosti pokrivaju širok raspon rada s tijelom, glasom, verbalnim i neverbalnim izražavanjem - a sve upakirano u igru, održavaju se na mjesečnoj bazi u Splitu. Svrha im je oslobađanje od unutarnjih prepreka koje koče protok naše životnosti i kreacije bilo da kreiramo umjetničko djelo, ručak, vrijeme s djecom ili život općenito. Namijenjene su umjetnicima, ali i onima koji se nikako ne smatraju takvima, kreativcima, ali i onima kojima je kreativnost “zapela”, definitivno onima koji misle da uopće nisu kreativni, svima koji rade s tijelom, bilo za sebe ili s drugima - uz malo znatiželje i hrabrosti kroz igru i grupnu podršku zavirite i istražite vlastite dubine.

Kontaktirajte nas

Kazalište BESA

Šetalište stare Isse 25, Vis, Hrvatska

mail: kazalistebesa@gmail.com      maricagrgurinovic@yahoo.co.uk

mobitel: +385.95.517.7577

Facebook

OIB: 27872315016

IBAN: HR7723400091110592001

Copyright © BESA / Sva prava pridržana